Norsk Kennel Klubb

Norsk Kennel Klubb, eller NKK, som det gjerne forkortes til, er hundeeiernes egen organisasjon. De arbeider nasjonalt og internasjonalt for at hunden skal være til nytte og glede, for enkeltmennesker og samfunnet.


Til NKK


Utstilling

Hundeutstillinger er svært viktig for å bedømme resultatet av avlen!

Godt konstruerte hunder vil kunne fungere langt bedre enn hunder som har dårlig konstruksjon. Mange skjelettproblemer og slitasjelidelser skyldes nemlig at hundene er for dårlig konstruert, og slike hunder vil ofte fungere dårlig i samfunnet.

Den viktigste bruksegenskapen hos norske hunder er nemlig at den skal kunne fungere som familiehund, både mentalt og på turer i skog og mark.


Regelverk


Lydighet

Lydighet er en gren hvor man utfører fast bestemte øvelser og det bedømmes om man har klart dem riktig.

Alle hundene gjør de samme øvelsene, og deretter vurderes det hvordan de ble fremført. I lydighetsringen ser vi hunder av nesten alle raser og førere i alle aldre.

De har alle en ting felles: Gleden av å arbeide og samarbeide med hunden sin.


Regelverk

 

Agility

Agility er en hundesport som kan sammenlignes med hinderløp for hester. Det konkurreres i flere klasser, alt etter hundens størrelse og ferdigheter.


Regelverk

 

Kreativ Lydighet

Freestyle (FS) og Heelwork to Music (HTM) er to ulike grener/stilarter innenfor kreativ lydighet. I begge stilarter er det god flyt, godt samarbeid, god teknisk utførelse av øvelser og god tilpasning til musikken som gir høye poengsummer.


Regelverk


Rallylydighet

En av våre nyeste sporter, anerkjent av NKK. 

Her er link med informasjon og regelverk.


Smeller

Smeller er hundesporten for alle som liker nesearbeid - og utfordringen som ligger i at hver konkurranse/prøve byr på nye lukter og søksområder, som er ukjente for deltakerne!

Regelverk


Jakt & Bruks

Regelverk og informasjon


NOX-registrering

Alle FCI-godkjente rasehunder leveres i dag med stamtavle, og blir dermed registrert i NKK. 

Dette må de være for å kunne stille i konkurranser, og for å eksteriørbedømmes på utstilling.

Heldigvis har det blitt åpnet for at også blandingshunder skal få stille i flere konkurranser, men da skal de registreres i NOX-registeret.


Informasjon


Merk: Rasehunder som av en eller annen grunn ikke er NKK-registrert (dvs uten stamtavle), regnes som blandingshund og må også registreres i NOX for å delta på konkurranser.